Top 5 recomandări de centrale pe lemne în 2023

top 5 centrale pe lemne

Dacă te întrebi ce sistem de încălzire ar trebui să folosești în 2023 pentru a te putea bucura de performanțe maxime, de costuri accesibile dar și de cât mai mult confort, atunci află că centralele pe lemne reprezintă o soluție pe care trebuie să o ai în vedere.

Nu poți alege însă orice model de centrală pe lemne. Dacă vei face asta, atunci este foarte probabil să faci o alegere greșită, pe care o vei regreta mai târziu.

Pentru a te putea bucura de performanțe înalte dar și de o eficiență ridicată a funcționării sistemului de încălzire, trebuie să alegi o centrală pe lemne bună. Acesta este motivul pentru care am decis realizarea acestui top 5 recomandări de centrale pe lemne în 2023.

Ți-ai propus ca în 2023 să faci o investiție în confortul casei și familiei tale? Iată care sunt cele 5 criterii de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o centrală pe lemne:

 1. Eficiența energetică: Un sistem de încălzire pe bază de lemne eficient energetic va utiliza căldura produsă de lemn cât mai eficient și va produce cât mai puține emisii de gaze cu efect de seră.
 2. Capacitatea de încălzire: Asigurați-vă că alegeți un sistem de încălzire pe bază de lemne care poate încălzi spațiul dorit la o temperatură confortabilă.
 3. Durabilitatea: Un sistem de încălzire pe bază de lemne durabil va avea o durată de viață mai lungă și va necesita mai puține reparații în timp.
 4. Costul de funcționare: Asigurați-vă că luați în considerare costul total al sistemului de încălzire pe bază de lemne, inclusiv costul lemnelor și al întreținerii sistemului.
 5. Cerințele de instalare: Asigurați-vă că aveți spațiu suficient pentru instalarea sistemului de încălzire pe bază de lemne și că îndepliniți orice cerințe de instalare specificate de producător. De asemenea, asigurați-vă că aveți acces la lemne de foc de calitate și că aveți capacitatea de a le tăia și depozita în mod adecvat.

De aceste 5 criterii ne-am folosit și noi pentru a realiza acest top 5 de centrale pe lemne. Iată care sunt cele 5 centrale pe lemne pe care trebuie să le ai în vedere în 2023:

1. Centrala Liepsnele L 20

Centrala Liepsnele L 20

O primă centrală pe lemne pe care trebuie să o ai în vedere în 2023 este centrala termică Liepsnele L20. Aceasta este ideală pentru spații cuprinse între 80 și 200 de metri pătrați. Capacitatea de 20 kw o face să fie economică dar totodată foarte performantă, încântând cu durate lungi de ardere. Astfel, obții un nivel optim al confortului iar tot ce trebuie să faci este să folosești lemn bine uscat. În acest fel poți obține o autonomie de până la 30 de ore.

2. Centrala Liepsnele L 40

Centrala Liepsnele L 40

Nici centrala Liepsnele L 40 nu este de ignorat. Dacă trebuie să încălzești un spațiu de mari dimensiuni, acest model se potrivește la fix! Poate încălzi suprafețe de aproximativ 180 – 400 de metri pătrați, iar asta datorită capacității cazanului de 40 kw.

Chiar dacă nu este o centrală pe lemne cu gazeificare, performanțele sale sunt pur și simplu remarcabile. Poate fi alimentată cu diferite tipuri de combustibil și oferă autonomii generoase ce contribuie decisiv la obținerea unui nivel înalt de confort.

3. Liepsnele L 40 Universal

Centrala Liepsnele L 40 Universal

Dacă ai posibilitatea de a folosi cărbune pentru încălzire, centrala Liepsnele L 40 Universal reprezintă o opțiune foarte bună. Capacitatea sa de încălzire de 40 kw permite cazanului să ofere confort termic pentru o suprafață cuprinsă între 180 și 400 metri pătrați.

În cazul în care vei alege să o alimentezi cu cărbune, atunci autonomia poate fi cuprinsă între 3 și 5 zile, ceea ce înseamnă un nivel optim de confort.

4. Stropuva S30U

Stropuva S30U

Centrala termică Stropuva S30U poate fi folosită pentru a încălzi suprafețe de dimensiuni de până la 300 de metri pătrați. Se aseamănă destul de mult cu sistemele noastre de încălzire, iar de aceea modelul Stropuva S30U își merită locul în topul nostru.

Oferă autonomii îndelungate, este o centrală trainică și rezistentă și totodată foarte ușor de utilizat și de întreținut. Așa că dacă vrei o centrală pe lemne de top în 2023, merită să ai în vedere și acest model.

5. Centrala Kenda pe lemne 25 kw

Centrala Kenda pe lemne 25 kw

În final, avem centrala Kenda pe lemne 25 kw. Centralele Kenda sunt renumite și apreciate pentru calitatea lor. În oferta centrale-seminee.ro găsim și centrale pe lemne, așa că am ales modelul de 25 kw pentru a-l include în acest top centrale pe lemne 2023.

Este realizat din materiale de bună calitate, consumă puțin și se instalează ușor. Sunt doar câteva dintre numeroasele argumente pentru care ar trebui să ai în vedere și acest model de centrală.

Acestea sunt, așadar, cele 5 centrale pe lemne pe care trebuie să le ai în vedere în 2023. Alege orice model dintre ele și sigur nu vei regreta.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Call Now Button0769 076 287