Actualizare preferințe Cookies

Cum se face corect depozitarea lemnului de foc

O centrală pe lemne Liepsnele are nevoie de combustibil solid de cea mai bună calitate pentru a putea funcționa în parametri optimi. Mai exact, ne referim la lemnul de foc uscat bine și de esență tare. Atâta timp cât vei respecta această cerință, cu siguranță nu vei fi dezamăgit de centrala pe lemne de la Liepsnele!

Totuși, nu este chiar atât de simplu să găsești lemn uscat, gata pregătit de foc și la un preț accesibil totodată. De aceea, foarte multe persoane preferă să achiziționeze lemn de foc indiferent de gradul său de umiditate, pe care îl pregătește de foc iar mai apoi îl depozitează o perioadă bună de timp, pentru a se usca.

Este o practică foarte bună pe care noi o recomandăm ori de câte ori avem ocazia. Dar totuși, cum se face corect depozitarea lemnului de foc? Ei bine, înainte de toate ar trebui să spunem cum NU se depozitează corect lemnul de foc. Anume, nu este deloc recomandată depozitarea lemnului în camera centralei. Este foarte periculos acest obicei iar de aceea ar trebui să îl eviți!

Cum să depozitezi lemnul de foc pentru ca acesta să se poată usca rapid

Așa cum spuneam, rolul depozitării lemnelor pe termen lung este acela de a obține un grad de umiditate cât mai scăzut. Dar cum poți obține un grad de umiditate scăzut? Ei bine, ar trebui să depozitezi lemnele gata crăpate, pregătite pentru foc. Acestea ar trebui așezate unele peste altele, oferindu-le însă posibilitatea de a respira. De asemenea, locul în care sunt depozitate lemnele de foc ar trebui să fie unul ferit de umezeală.

De asemenea, este la fel de important ca anexa în care depozitezi lemnele să fie bine aerisită. Aerul ar trebui să circule cu ușurință, iar astfel lemnul de foc se va usca mult mai ușor.

Pe internet vei găsi o mulțime de idei pentru depozitarea lemnului așa că nu trebuie decât să o alegi pe aceea care te atrage mai mult.

Iar odată ce vei folosi doar lemn uscat și de esență tare pentru încălzire, cu siguranță beneficiile nu vor întârzia să apară! Respectă aceste sfaturi simple și ne vei mulțumi mai târziu.

Desigur, nu uita că este important ca și centrala pe lemne pe care o folosești să fie de o calitate cât mai bună. Iar în acest sens îți recomandăm, desigur, să ai în vedere centralele pe lemne marca Liepsnele, pe care le poți cumpăra de la noi.

Alătură-te tuturor celorlalți clienți mulțumiți de centralele noastre și bucură-te de performanțe maxime cu costuri cât mai reduse. Te-am convins că merită să faci această investiție? Comandă acum o centrală Liepsnele!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    0769 076 287