La ce să fii atent atunci când cumperi o centrală pe lemne?

centrala pe lemne

În momentul în care vrei să îți montezi o centrală pe lemne va trebui să ții cont de mai multe aspecte. În primul rând, prețul gazului și prețul curentului crește și acest lucru se va vedea în facturile pe care le ai. Dacă folosești lemn, este mult mai ușor să diminuezi costurile. Ține cont de următoarele aspecte în momentul în care vrei să îți pui o centrală pe lemne.

  1. Cât spațiu disponibil ai pentru centrală?

Primul și cel mai important aspect este acela de a stabili cât spațiu ai de fapt pentru centrala ta. Acesta este primul lucru de luat în calcul atunci când îți pui o centrală pe lemne sau o sobă pentru că acestea tind să ocupe mai mult spațiu decât centralele clasice.

Îți va trebui spațiu pentru centrala termică pe lemne, dar și spațiu special în care să depozitezi lemnul. În cazul în care nu ai acest spațiu cel mai bine ar fi să alegi o variantă care să funcționeze cu peleți pentru că aceștia ocupă ceva mai puțin spațiu.

  1. Cât de ușor este să te aprovizionezi cu lemne?

Este foarte important să știi de la bun început cât de ușor este pentru tine să te aprovizionezi cu lemne deoarece există riscul ca centrala ta să rămână fără combustibil și să nu ai ce să faci în sensul acesta. Prin urmare, îți recomandăm în primul rând să te documentezi cu privire la acest aspect înainte de a lua orice altă decizie. Dacă depozitezi lemnul într-o magazie mică, va trebui cu siguranță să te aprovizionezi de mai multe ori și va trebui să iei în calcul și acest aspect.

  1. Câți Kw trebuie să aibă centrala pe care o cumperi?

Ținând cont de necesarul de căldură pentru casa ta și de modul în care aceasta este construită, va rezulta și puterea pentru centrala pe lemne pe care o ai. Pentru a-ți da seama cât este de mare va trebui să iei în calcul și următoarele aspecte.

Pentru ce necesar de căldură trebuie să răspundă centrala ta? În funcție de mărimea casei vei descoperi exact ce anume trebuie să alegi. Este necesară încălzirea pe timpul zile, pe timpul nopții sau tot timpul? În funcție de răspunsul la aceasta întrebare, vei putea să deduci cât de mare va trebui să fie centrala ta. Trebuie să încălzești caloriferele și boilerul pentru a obține apă caldă? Dacă trebuie să folosești și apă caldă atunci probabil vei avea nevoie de o centrală care să fie dotată și cu această funcție și care să facă față acestei cereri astfel încât să obții rezultatele dorite.

Sunt centrale termice care pot să aibă și gazeificare cu un puffer montat astfel încât să fie ceva mai flexibile decât variantele exclusiv pe lemne. Alege cazanul la dimensiunea potrivită și nu vei întâmpina probleme cu centrala ta fiind pregătit de fiecare dată pentru a obține cele mai bune rezultate și confort termic absolut în locuința ta. Poți găsi centrala potrivită pentru orice spațiu atunci când cauți corect.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Call Now Button0769 076 287