Centralele pe lemne pentru încălzirea spațiilor comerciale

centrala pe lemne liepsnele

Deseori am spus aici pe blog despre centralele pe lemne Liepsnele faptul că reprezintă o alegere grozavă pentru încălzirea locuințelor. Cu toate acestea, nu trebui să rezumăm folosirea centralelor pe lemne doar pentru confortul termic al caselor. Asta deoarece pot fi folosite și pentru încălzirea a altor spații, cele comerciale reprezentând un exemplu în acest sens.

Fie că ai un magazin, un birou sau chiar o mică fabrică, încălzirea spațiului tău comercial poate fi realizată folosind o centrală pe lemne. Acesta este subiectul pe care ne-am propus să îl abordăm în rândurile următoare.

Dacă și tu ești în căutarea unei soluții de încălzire a spațiilor comerciale, dar nu știi ce alegere să faci, atunci află că folosirea combustibilului solid reprezintă o variantă avantajoasă.

Centralele pe lemne pentru încălzirea spațiilor comerciale – o soluție durabilă și eficientă din punct de vedere energetic

Lemnul de foc este o sursă de energie excelentă atât timp cât este folosit într-o centrală eficientă și mai ales performantă. De aceea, dacă vei alege să îl folosești și tu, atunci trebuie să ai în vedere centralele Liepsnele. Nu numai că te vei vei bucura de o bună eficiență a arderii lemnului, dar totodată vei avea parte de toate avantajele pe care combustibilul solid le poate oferi atunci când este ars într-o centrală.

Există câteva condiții pe care trebuie să le respecți pentru a putea folosi o centrală pe lemne pentru încălzirea spațiului tău comercial. Înainte de toate, asigură-te că modelul pe care alegi să îl cumperi poate încălzi suprafața pe care spațiul tău o reprezintă.

Apoi, verifică cerințele pentru montaj pe care centrala aleasă le impune. Mai precis, verifică dacă aceasta trebuie instalată într-o anexă din exterior sau dacă poate fi instalată în interiorul clădirii. De exemplu, centralele Liepsnele necesită o cameră tehnică aflată în exteriorul casei. Recomandăm alegerea acestui tip de centrale deoarece sunt mult mai sigure, nu afectează decorul interior și totodată te ajută să economisești spațiu.

Dacă alegi o astfel de centrală, trebuie să te asiguri că ai la dispoziție suficient spațiu pentru camera tehnică dar și spațiu pentru depozitarea combustibilului solid. Acest lucru se poate dovedi a fi incomod la o primă vedere, însă efortul îți va recompensat cu costuri mult mai avantajoase pentru încălzire.

Combustibilul solid este o sursă de energie regenerabilă, ceea ce este un alt avantaj ce merită a fi subliniat. Asta deoarece vei fi mai prietenos cu mediul înconjurător, iar asta deoarece sistemul tău de încălzire nu va polua la fel de mult precum o centrală pe gaz, de exemplu. Reduci emisiile de gaze cu efect de seră în comparație cu folosirea combustibililor fosili, așa că nu te vei simți vinovat pentru consecințele poluării pe care cu toții le resimțim în prezent.

Centrala pe lemne poate fi conectată la sistemul de încălzire prin calorifere, așa că nu vor exista probleme din punct de vedere al reglementărilor și standardelor în vigoare. Iar atât timp cât nu există posibilitatea de a te racorda la o rețea de gaze, ori pur și simplu îți dorești independență și costuri reduse pentru încălzire, atunci folosirea unei centrale pe lemne pentru încălzirea spațiului tău comercial se va dovedi a fi o idee excelentă.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Call Now Button0769 076 287