Centralele termice pe lemne, o alternativa eficienta la centralele clasice

Nimic nu este mai important iarna decat confortul din locuinta. Confortul se traduce printr-o temperatura optima, prin apa calda si apa menajera la discretie la orice ora. In vremurile moderne apa calda si caldura pot sa fie produse foarte simplu cu ajutorul unor centrale termice.

Centralele termice pe lemne si carbuni de ultima generatie nu consuma mult, puteti face economie la factura de curent, combustibilul necesar poate fi solid sau gazos, gaze, sunt usor de intretinut si de utilizat in siguranta.

Cum gazele se scumpesc mereu si necesarul de combustibil devine tot mai mare pe masura ce echipamentele devin mai sofisticate alternativa unor centrale termice pe lemne pare o solutie foarte buna pentru un confort sporit in timpul iernii.

Autonomia unei centrale pe lemne

Centralele termice  pe lemne nu numai ca au o autonomie ridicata, dar combustibilul solid, lemnul, se gaseste mereu la preturi bune la noi in tara, procesul de ardere de tip lumanare de la cele moderne sporeste economia facuta lunar. Autonomia ajunge si la 24 de ore sau chiar 30 de ore cu o singura alimentare cu lemne, in vreme ce randamentul unor centrale termice pe lemne ajunge si la 90%.

Tot combustibilul e utilizat, arderea e neintrerupta, este ecologic, usor de procurat, dependenta de combustibilii traditionali va disparea treptat, de unde si costurile mai mici in fiecare an.

Centralele pe lemne isi dovedesc utilitatea acolo unde nu exista coloana de gaz, racordare, nu este nevoie de autorizatii speciale, randamentul este bun pentru ca tot combustibilul solid arde lent. De asemenea prin achizitionarea unor centrale termice pe lemne vom fi si mai in siguranta pentru ca ele se amplaseaza doar in afara caselor, in camera tehnica.

Suprafetele incalzite pornesc de la 20 de metri patrati si ajung si la 400 de metri patrati, in functie si de puterea centralelor. Asta inseamna ca nu veti fi nevoiti sa investiti suplimentar in alte echipamente ca sa acoperiti toate suprafatele.

Confort sporit pe o perioada de timp indelungata

Rezistenta la uzura si eficienta pe termen lung, utilizarea simpla si intretinerea fara costuri mari se pot adauga la beneficiile centralelor pe lemne, alaturi de reglarea manuala sau automata. Si daca tot am amintit de model si de tip, este important de stiut ca exista centrale pe lemne , cu ardere inversa, care ajuta sa facem economie si nivel redus de noxe, dar si centrale pe lemne cu ardere clasica, care merg se alimenteaza de 3-4 ori pe zi.

In functie de buget si de nevoi puteti alege unul dintre aceste tipuri si va puteti baza pe o centrala pe lemne de calitate, care va functiona fara probleme ani buni.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Call Now Button0769 076 287