Cum poți reduce considerabil consumul centralei pe lemne

reducere consum lemn de foc

O mulțime de locuințe din România sunt încălzite cu ajutorul unei centrale termice pe lemne, combustibilul solid fiind o alternativă la care tot mai multe persoane aleg să apeleze atunci când nu dispun de posibilitatea de a folosi o centrală alimentată cu gaze naturale.

Nu ar trebui să folosești o centrala pe lemne doar pentru că nu ai la dispoziție o rețea de gaze naturale la care să te poți racorda. Iar asta deoarece sistemele de încălzire pe bază de combustibil solid garantează o mulțime de alte avantaje pe care trebuie să le ai neapărat în vedere. Printre aceste avantaje se regăsește și consumul redus pe care îl poți obține.

Atât timp cât ții cont de anumite reguli, cu siguranță poți obține costuri foarte bune pentru încălzirea locuinței, iar despre aceste reguli vom vorbi și noi în rândurile următoare. Mai exact, îți vom prezenta câteva sfaturi foarte utile pentru reducerea consumului centralei pe lemne. Pune-le în practică și sigur ne vei mulțumi mai târziu!

Folosește o centrală economică

Nu toate centralele pe lemne sunt economice! Ba chiar foarte multe modele te vor dezamăgi cu consumul lor exagerat. Prin urmare, atunci când îți achiziționezi o centrală pe lemne, ar trebui să ai în vedere alegerea unui model ce promite un consum cât mai redus.

Arderea lemnului ar trebui să aibă loc într-un mod cât mai lent, astfel încât întreaga putere calorică a acestui tip de combustibil solid să fie exploatată în totalitate, evitându-se astfel risipa.

Prin urmare, ai putea avea în vedere achiziționarea unei centrale pe lemne cu ardere tip lumânare. Modelele Liepsnele te pot încânta numeroasele avantaje ale acestui tip de ardere, ceea ce garantează costuri foarte bune pentru încălzire.

Practic, într-un top al celor mai economice modele de centrale pe lemne, centralele Liepsnele ocupă o poziție fruntașă. De aceea, recomandarea noastră este să ai în vedere acest tip de centrale iar astfel vei putea obține consumul avantajos pe care ți-l dorești.

Combustibilul stabilește consumul

Apoi, la fel de multă importanță ar trebui să acorzi combustibilului folosit pentru alimentarea centralei. Mai exact, lemnul de foc ar trebui să fie de esență tare și totodată să aibă un grad de umiditate cât mai redus. Astfel, te vei putea bucura de costuri avantajoase pentru încălzire deoarece combustibilul folosit va putea fi exploatat la capacitate maximă.

Nu te poți bucura de confort termic și totodată de costuri reduse pentru încălzire atât timp cât lemnul folosit este ud și cu o capacitate calorică redusă.

Folosește un termostat de ambient

Iar în final ar mai trebui să ai în vederea și achiziția unui termostat de ambient. Un astfel de dispozitiv te poate ajuta să faci generoase economii de combustibil, deoarece astfel centrala pe lemne va funcționa doar atunci când va fi necesar, iar dacă locuința îți este corect izolată, atunci cu siguranță vei reuși să reduci în mod considerabil consumul de combustibil.

Acestea sunt așadar 3 moduri foarte eficiente la care poți apela atunci când îți propui reducerea consumului de combustibil al centralei pe lemne folosite. Încearcă-le și tu și sigur vei obține rezultatul dorit!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Call Now Button0769 076 287