3 aspecte pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a porni centrala

Vremea s-a răcit considerabil în ultima vreme, așa că nu mult ne mai desparte până când vom da startul sezonului de încălzire. Ei bine, centralele pe lemne sunt pregătite să își facă treaba timp de câteva luni bune, astfel încât să nu ne lipsească confortul. Totuși, nu trebuie să dai drumul la centrală fără a te asigura că ai toate condițiile necesare pentru un start al sezonului de încălzire fără probleme.

Pentru că avem în ofertă cele mai bune centrale pe lemne și cărbuni, credem că suntem responsabili să oferim informațiile de care utilizatorii centralelor pe lemne au nevoie înainte de sezonul rece.

De aceea am realizat acest articol în care vom prezenta 3 aspecte pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a porni centrala pe lemne. Iată care sunt acestea:

Lemnul este suficient de uscat?

Este un prim detaliu care ar trebui să te intereseze. Știi bine că o bună funcționare a centralei pe lemne necesită un combustibil solid pe măsură. Prin urmare, ar trebui să te asiguri că ai lemn de foc de esență tare și cât mai bine uscat. În caz contrar, vei avea multe probleme în sezonul de încălzire, ceea ce sigur că nu îți dorești.

În cazul în care depozitul tău de lemne de foc nu este întocmai calitativ, ar trebui să ai în vederea achiziționarea lemnului de foc gata uscat sau a unor alternative precum peleții, brichetele sau cărbunii, dacă ai o centrală universală.

Dacă vei folosi lemn de foc verde vor apărea depuneri, defecțiuni și totodată centrala nu va mai avea un randament prea bun.

Ai curățat centrala la sfârșitul sezonului de încălzire?

Dacă ai sărit peste acest pas în primăvară, atunci ar trebui să îl faci acum. Asigură-te că nu există depuneri pe pereții cazanului și că este cât mai bine curățată astfel încât să eviți mai multe probleme.

Nu ai nevoie decât de o perie și de puțină răbdare, iar în doar câteva zeci de minute vei reuși de unul singur să cureți întreaga centrală.

Abia apoi este pregătită de ardere și sigur nu îți va oferi surprize pe care nu ți le dorești.

Vorbește cu un instalator să facă prima pornire a centralei

Nu aștepta până când temperaturile vor fi foarte scăzute pentru a porni centrala, ci ar trebui să o pornești cu ceva timp înainte ca frigul să își facă simțită prezența. Astfel vei putea afla dacă centrala ta termică are probleme tehnice și le vei putea remedia în timp util, fără a compromite confortul termic.

Iar dacă ai posibilitatea aceasta, ar trebui să apelezi la ajutorul unui instalator în acest sens. Verificarea unui specialist se poate dovedi a fi de mare ajutor.

Acestea sunt așadar cele 3 aspecte care nu trebuie să îți scape din vedere înainte de sezonul rece!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Call Now Button0769 076 287