Tu cureți eficient cazanul centralei pe lemne?

Nu de puține ori am spus pe blogul nostru și nu numai faptul că unul dintre cele mai bune moduri de a eficientiza funcționarea unei centrale pe lemne este întreținerea corectă a centralei. Cu toate acestea, sunt încă multe persoane care ignoră lucrările de întreținere a centralei sau cel puțin nu știu cum se fac corect.

Ei bine, ne propunem să evidențiem încă o dată necesitatea unei bune întreținere a cazanelor Liepsnele întocmai pentru ca acestea să poată la rândul lor să ofere performanțe superioare. Astfel, dacă vrei să afli mai multe informații utile pentru curățarea cazanului pe lemne, atunci ai ajuns exact la locul potrivit.

Înainte de toate, ar trebui să știi că în manualul tehnic care vine la pachet cu centralele noastre poți găsi toate instrucțiunile necesare pentru curățarea centralei. Îți recomandăm să le consulți ori de câte ori îți cureți cazanul pe lemne și vei vedea că nu este o operațiune chiar atât de urâtă precum poate părea.

Nu uita că ori de câte ori te apuci de curățarea cazanului, acesta ar trebui să fie scos din funcțiune și totodată rece.

Atunci când cazanul s-a răcit, curăță cazanul de depunerile de funingine care probabil s-au acumulat în timpul arderii, iar apoi elimină cenușa din cazan. În acest sens îți poate fi de mare ajutor un aspirator de cenușă care nu e foarte scump însă face ca operațiunea de curățare a cazanului să fie mai curată.

De asemenea, nu uita că uneori nu este suficientă doar eliminarea cenușii ci va trebui să cureți fiecare element în parte, astfel încât să poată funcționa iarăși la capacitate maximă. Același lucru trebuie să îl faci atunci când sezonul de încălzire ia sfârșit.

La fel de important este să folosești doar lemn cât mai bine uscat, ceea ce înseamnă că ar trebui să îl depozitezi într-un mod cât mai corespunzător. Mai exact, spațiul folosit pentru depozitarea lemnelor ar trebui să fie bine aerisit și totodată ferit de umezeală. Specialiștii recomandă ca lemnul să stea cel puțin un an și jumătate după ce a fost tăiat, iar astfel va obține un grad foarte scăzut de umiditate. În cazul în care vei folosi lemn verde în centrală, depunerile de gudron nu vor întârzia să apară.

În cazul în care ai făcut deja asta și gudronul este deja prezent pe pereții cazanului tău, atunci ar trebui să folosești o soluție antigudron și astfel vei scăpa mult mai ușor de el.

Iar în final îți mai putem recomanda doar ca mereu la început de sezon rece să apelezi la specialiștii care se ocupă de curățarea coșului de fum. De asemenea, o verificare tehnică în cele mai mici detalii poate fi de ajutor pentru a preveni anumite defecțiuni și alte probleme pe care sigur nu ți le dorești.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin
      Calculate Shipping
      Apply Coupon