[vc_row height=”small” width=”full” content_placement=”middle” columns_type=”boxes” bg_type=”grad” bg_grad=”background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, color-stop(0%, #FC4B51), color-stop(79%, #DB5B41), color-stop(79%, #DB5B41), color-stop(98%, #DB5B41));background: -moz-linear-gradient(top,#FC4B51 0%,#DB5B41 79%,#DB5B41 79%,#DB5B41 98%);background: -webkit-linear-gradient(top,#FC4B51 0%,#DB5B41 79%,#DB5B41 79%,#DB5B41 98%);background: -o-linear-gradient(top,#FC4B51 0%,#DB5B41 79%,#DB5B41 79%,#DB5B41 98%);background: -ms-linear-gradient(top,#FC4B51 0%,#DB5B41 79%,#DB5B41 79%,#DB5B41 98%);background: linear-gradient(top,#FC4B51 0%,#DB5B41 79%,#DB5B41 79%,#DB5B41 98%);”][vc_column width=”2/3″][ultimate_heading main_heading=”Intrebari frecvente” heading_tag=”h1″ main_heading_color=”#ffffff” sub_heading_color=”#ffffff” alignment=”left” main_heading_style=”font-weight:bold;”][/ultimate_heading][/vc_column][vc_column width=”1/3″][us_breadcrumbs home=”Acasă” show_current=”1″][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column][vc_tta_tour][vc_tta_section title=”Ce trebuie sa stii depre centralele pe lemne Liepsnele” tab_id=”ce-trebuie-sa-stii”][vc_column_text]

 • Centralele termice pe lemne Liepsnele sunt omologate TUV si detin marcajul CE.
 • Functioneaza pe lemn, carbune, rumegus, brichete si deseuri din lemn
 • Principiul de ardere in cazan este inovator – pricipiu de ardere tip lumanare (candela)
 • Alegerea unei centrale pe lemne trebuie facuta in functie de suprafata necesara pentru a fi incalzita
 • Brandul de centrale pe lemne Liepsnele este un brand consacrat la nivel international

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”De ce sa cumperi o centrala pe lemne de la noi?” tab_id=”de-ce-sa-cumperi-centrala”][vc_column_text]

 • centralele pe lemne Liepsnele au randament bun si autonomie ridicata
 • oferim garantie
 • documentatiile de instalare sunt complete si pot fi de ajutor pentru instalatorul care va monta centrala
 • gradul de satisfactie al clientilor nostri depaseste 95%
 • specialistii nostri iti pot oferi raspunsuri la intrebarile tale in timp util
 • poti plati online chiar si in rate
 • livrarea se face rapid si in conditii bune (garantate de curier)
 • pe tremen lung vei observa ca ai facut cea mai buna alegere

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Ce difera intre varianta Liepsnele L40 si Liepsnele L40 Universal ?” tab_id=”diferente”][vc_column_text]

 • Este o intrebare pe care o auzim foarte des de la clienti.
 • Centrala Liepsnele L40 poate arde lemne si brichete de rumesgus, iar cea L40 Universala poate arde lemne, brichete de rumegus, peleti, carbune sau deseuri de lemn.
 • Ambele variante sunt dotate cu ventilator din fabrica.
 • Constructiv varianta Universala are suplimentar un traseu secundar de aer in partea de jos, care ajuta la arderea carbunilor, si un gratar de fonta.
 • Varianta Universala functioneaza bine atat pe lemne cat si pe carbune.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Cât de des ar trebui să fie curățata centrala?” tab_id=”curatarea-centralei”][vc_column_text]Dacă centrala este instalata în conformitate cu recomandările din manualul tehnic (instalatie , combustibil de calitate, cos profesional) gudronul nu se depune pe coșul de fum sau pe pereții cazanului, dar se recomanda verificarea sistemului de evacuare al fumului cel putin o data pe luna, si daca este cazul se curata.

Astfel putem evita infundarea sistemului de evacuare a gazelor arse si a centralei.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Cât de înalt ar trebui să fie coșul de fum?” tab_id=”cosul-de-fum”][vc_column_text]Producatorul precizează că înălțimea coșului de fum ar trebui să fie cu 0.5m peste coama casei, dar nu mai putin de 6m de la racordul centralei. Inaltimea cosului poate creste in functie de zona geografica, dealuri, depresiuni, directia vantului, sau in cazul in care in vecinatate avem cladiri inalte/copaci.

Cosurile de fum va recomandam sa fie din inox sau ceramice, izolate. Racordul intre centrala si cosul de fum va recomandam sa fie realizat din materiale rigide, pozitionat pe orizonatala, pentru a evita scurgerea condesului in interiorul centralei.

Daca folosim un cos profesional, obtinem un randament maxim al centralei![/vc_column_text][us_separator][ult_buttons btn_title=”Detalii de instalare cos de fum” btn_link=”url:%2Finstalare-centrala-Liepsnele%2F%23cos-de-fum|||” btn_align=”ubtn-center” icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left”][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Ce fel de lemn de foc este cel mai bun pentru cazanul Liepsnele?” tab_id=”lemn-folosit”][vc_column_text]Orice tip de lemn uscat, de esenta tare.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Se recomanda utilizarea brichetelor de rumegus la centrala Liepsnele?” tab_id=”rumegus”][vc_column_text]Brichetele de rumegus inlocuiesc cu succes lemnul, si sunt un combustibil foarte bun pentru centrala Liepsnele.

Brichetele sunt un combustibil ecologic si o varianta economica de inlocuire a lemnului.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Cazanul nu mai face caldura, ce trebuie sa facem?” tab_id=”fara-caldura”][vc_column_text]Pot exista mai multe motive:

 • Este necesar să verificați coșul de fum, poate sa nu fie curatat de o perioadă lungă de timp, ceea ce înseamnă ca avem un tiraj redus. In acest caz trebuie curățată centrala, racordul dintre centrala si cos, si cosul de fum.
 • Reglarea debitului din sistemul de încălzire, dacă debitul este mai mare decât cel recomandat în manualul tehnic, este necesar să-l reduceți din robinetul de reglare debit la valoarea recomandată (de exemplu: L40 Universal – maxim 1000L pe oră).
 • Calitatea slaba a lemnului (de obicei umiditate mare), de aceea in acest caz recomandam utilizarea ventilatorului de aer al centralei.
 • Modelul de centrala ales incorect pentru clădirea dvs., capacitatea centralei este prea mică. Acest caz este rar, dar este posibil.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Unde se fabrica centralele termice Liepsnele?” tab_id=”fabricare”][vc_column_text]Centralele sunt fabricate in Lituania.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Cum se poate comanda o centrala Liepsnele?” tab_id=”comanda”][vc_column_text]Sunt cateva variante pentru a putea comanda centrala:

 • Centrala se poate comanda online (cu plata prin transfer bancar, online cu cardu si se poate plati in rate)

 • Puteti suna un consultant care va poate explica toate detaliile legate de centrala Liepsnele la numarul de telefon: 0769 076 287

 • Se poate transmite comanda direct pe adresa de email: centrale.lemne[@]gmail.com

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”In cat timp se poate livra centrala?” tab_id=”Livrare”][vc_column_text]Dupa primirea datelor dumneavoastra, acestea vor fi prelucrate.

Livrarea se face prin curier rapid in functie de stocul disponibil.

Livrarea se face gratuit pana la destinatar.[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tour][/vc_column][/vc_row]

Call Now Button0769 076 287