Depozitarea lemnului de foc pentru centralele pe lemne

depozitare corecta a lemnului de foc

Lemnul de foc reprezintă o resursă de bază pentru o mulțime de români, centralele pe lemne fiind o soluție foarte apreciată în România. Prin urmare, orice informație despre folosirea corectă a lemnului de foc pentru încălzire este mai mult decât bine-venită. Prin urmare, în rândurile imediat următoare vom discuta despre depozitarea corectă a lemnului de foc pentru centralele pe lemne.

Tocmai te-ai mutat la casă, vei folosi o centrală pe lemne și vrei să descoperi cum se poate depozita corect lemnul de foc? Continuă să citești articolul nostru și vei descoperi toate informațiile pe care trebuie să le știi.

De ce este important să depozitezi corect lemnul de foc?

Înainte de toate, să discutăm despre motivele pentru care este important ca lemnul de foc să fie depozitat cât se poate de corect.

Ei bine, acest lucru este esențial pentru a exista o ardere optimă în centrală. Lemnul proaspăt tăiat conține un procent semnificativ de umiditate. Prin urmare, acesta nu va arde eficient, iar arderea va cauza mult fum și puțină căldură.

Mai mult decât atât, arderea lemnului umed va duce la prezența creozotului în coșul de fum, situație periculoasă și totodată care afectează eficiența centralei.

Folosind lemn umed, va trebui să arzi mai mult combustibil solid pentru a obține căldură, ceea ce înseamnă că și costurile pentru încălzire vor fi, la rândul lor, semnificative.

Cum să depozitezi corect lemnul de foc?

Cel mai probabil că te-ai convins deja că există toate motivele pentru care trebuie să depozitezi corect lemnul de foc, nu-i așa? În acest caz, te întrebi cum ar trebui să faci corect această depozitare.

Ei bine, iată care sunt sfaturile pe care trebuie să le aplici neapărat atunci când îți propui să depozitezi cât se poate de corect lemnul de foc:

Alegerea locului de depozitare

Pentru început, este foarte important să alegi un loc bun pentru depozitare. Acest spațiu va trebui să fie amenajat într-un loc bine ventilat. Poți depozita lemnul de foc în aer liber, atât timp cât este acoperit.

Ventilația este esențială pentru ca lemnul de foc să se usuce cât mai rapid.

Nu așeza lemnul direct pe sol, deoarece el va absorbi umiditatea, ceea ce sigur nu îți dorești. De asemenea, este important ca spațiul pentru depozitarea lemnului să fie acoperit, astfel încât acesta să nu aibă de suferit de pe urma precipitațiilor.

Stivuirea lemnului

Stivuirea lemnului poate fi realizată în straturi perpendiculare, bușteni peste bușteni, astfel încât să existe un flux optim de aer, iar lemnul să se poată usca uniform.

Timpul de uscare

În final, este important ca lemnul de foc să stea la uscat timp de 6-12 luni, cel puțin, astfel încât umiditatea să scadă cât mai mult. De principiu, aceasta ar trebui să fie cuprinsă între 15 și 20%, însă cu cât este mai mică, cu atât mai bine!

Acesta a fost, așadar, articolul nostru despre depozitarea corectă a lemnului de foc. Sperăm că informațiile prezentate îți vor fi de cât mai mare ajutor, astfel încât să pregătești un spațiu care să asigure condițiile optime pentru depozitarea lemnului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin
      Calculate Shipping
      Apply Coupon