Ce lemn de foc să folosești pentru centrală?

Nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că sistemele de încălzire pe bază de lemn de foc Liepsnele reprezintă o alegere grozavă pentru încălzire. Cu toate acestea, mai apar încă persoane care spun despre centralele pe lemne Liepsnele că nu sunt așa de bune precum și-ar fi dorit. Să fie oare adevărat? Noi spunem că nu.

Cel mai adesea, persoanele care se plâng de lipsa de performanță în utilizare a centralelor Liepsnele nu fost un lemn de foc potrivit. Nu poți obține căldură multă și un randament bun cu o cantitate redusă de lemne, atât timp cât lemnul folosit nu este bine uscat sau dacă nu are o putere calorică. Așa că apare întrebarea: ce lemn de foc să folosesc pentru alimentarea centralei?

Pe această temă ne-am propus să vorbim și noi în acest articol. Astfel, dacă și tu te întrebi ce lemn de foc ar trebui să utilizezi pentru alimentarea centralei tale, indiferent că este vorba despre un model Liepsnele sau nu, atunci ai ajuns la locul potrivit.

Sfaturi pentru alegerea lemnului de foc

Lemnul este cel mai important factor ce poate influența nu numai funcționalitatea ci mai ales durata de viață a unei centrale termice. Prin urmare, ar trebui să eviți cât mai mult folosirea lemnelor de proastă calitate, care duc la apariția a o mulțime de probleme, așa cum ar fi imposibilitatea de a încălzi spațiul dorit, înfundarea coșurilor de evacuare a fumului, mirosuri urâte sau chiar deteriorarea sistemului de încălzire.

Înainte de toate, îți recomandăm să eviți arderea lemnului rezultat din construcții. Deșeurile sunt, de asemenea, de evitat. Asta deoarece aceste materiale sunt adesea tratate cu diferite soluții chimice, ceea ce înseamnă că pot provoca o mulțime de defecțiuni.

Și totuși, ce lemn de foc poți folosi fără griji în centrala termică? Sfatul nostru este să alegi lemn de foc de esență tare. Aici se încadrează următoarele tipuri de lemn:

  • Fag și stejar – acestea au o putere calorică asemănătoare, de aproximativ 2100 kw pe metru cub iar un kilogram de lemne are 4,1 kWh;
  • Arțar și Mesteacăn – în cazul acestora avem o putere calorică de 1900 Kw pe metru cub, deci 4,2 kWh pe kilogram;
  • Plop – și plopul este o opțiune excelentă pentru arderea în centrale pe lemne. Acesta are o putere calorică de 1200 kw/mc iar un kilogram de lemne are 4,1 kWh;
  • Pin – lemnul de pin nu este nici el de ignorat. Acesta are o putere calorică de 1700 kw/mc iar 1 kg de lemne generează 4kWh.
  • Brad/molid – acest lemn este excelent pentru aprinderea focului. Un metru cub are o putere calorică de 1500 kW iar un kilogram de lemne generează 4,5 kWh.

În final, mai putem spune doar să eviți rășinoasele, deoarece acestea au o ardere rapidă așa că vor genera multă căldură doar pe termen scurt, motiv pentru care este de evitat alimentarea centralei cu rășinoase.

Folosește și tu lemn de foc de esență tare, bine uscat, și cu siguranță vei reuși să obții mereu un randament bun ori de câte ori folosești centrala pe lemne.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin
      Calculate Shipping
      Apply Coupon