Câteva lucruri pe care este necesar să le știi despre încălzirea pe lemne!

O mulțime de persoane au ales de-a lungul timpului să folosească o centrală pe lemne marca Liepsnele, iar pentru ei scriem adesea articole care să le ușureze viața de utilizator al unei centrale Liepsnele. Un ghid util se dorește a fi și acest articol în care vom vorbi despre mai multe lucruri pe care orice proprietar ar trebui să le cunoască.

Astfel, dacă folosești o centrală pe lemne pentru a-ți încălzi locuința, atunci acest articol îți va fi de mare ajutor. Iată care sunt informațiile pe care le-am pregătit pentru tine:

Ce să nu folosești niciodată pentru alimentarea centralei

O centrală durabilă, performantă și mai ales eficientă necesită multă atenție și nu trebuie alimentată chiar cu orice îți pică la îndemână. Astfel, îți recomandăm să nu folosești niciodată următoarele lucruri pentru alimentarea centralei:

  • Materiale plastice
  • Reviste lucioase sau hârtie de ziar
  • Lemn vopsit sau tratat
  • Folie de nylon sau folie de cadou acoperită cu metal
  • PAL
  • Gunoiul menajer (scutece, pungi de plastic etc.)
  • Placaj
  • Cârpe sau țesături din materiale sintetice

Aceste articole eliberează în aer substanțe chimice toxice care pot fi dăunătoare sănătății și pot deteriora centrala pe lemne, ceea ce sigur că nu îți dorești.

Depozitează corect lemne de foc

Lemnul se usucă de la suprafață spre interior, așa că lemnul nedespicat se usucă foarte lent. Cu cât lemnul de suprafață este expus prin despicare, cu atât lemnul se va usca mai repede. Stivuiți lemnul lejer pentru a promova circulația aerului.

Arde numai lemne de foc uscate

Timpul necesar lemnului proaspăt despicat pentru a deveni complet uscat va varia în funcție de tipul de lemn, grosimea acestuia și de vreme. Ca regulă generală, totuși, ar trebui să lăsați un an pentru ca lemnul să se usuce pentru o ardere eficientă și curată în interior. Crăpăturile din capetele lemnului sunt un indiciu că este complet condimentat și gata de ardere. De asemenea, puteți testa dacă lemnul este complet uscat, lovind două bucăți una de alta. Lemnul uscat dă un sunet ascuțit, în timp ce lemnul neasezonat sună mai degrabă ca un „bufnit” înfundat.

Lemnul de foc neasezonat oferă mai puțină energie termică atunci când este ars, dar eliberează mai mult fum și contribuie la acumularea periculoasă de creozot în coșuri.

Depozitați lemnul afară, acoperit deasupra cu părțile deschise la aer

Tăiați, despicați și stivuiți lemne de foc într-un loc ferit de intemperii, dar neacoperit pe laterale, astfel încât să optimizați circulația aerului. Folosește niște paleți jos pentru ca lemnul să fie la câțiva centimetri de sol. În timpul ninsorii, aruncați o prelată peste grămada de lemne pentru a ține zăpada departe de lemnele stivuite.

Asigurați-vă că focul primește suficient aer

Acest lucru va asigura o ardere eficientă și curată. Verificați admisia de aer a încălzitorului dumneavoastră pentru a vă asigura că nu există blocaje de praf și pânze de păianjen.

Un șemineu care arde corect este mai eficient, produce mai puțin fum și este mai eficient. Aceasta înseamnă mai multă căldură pentru mai puțini bani și mai puțin impact asupra sănătății tale.

Acestea fiind spuse, pune în practică sfaturile noastre și sigur nu vei regreta! Ne vei mulțumi mai târziu pentru ele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin
      Calculate Shipping
      Apply Coupon