Rolul si importanta robinetilor cu cap termostat


 

 

Acest tip de robineti sunt dispozitive gradate, de regula de la 0 la 5, ce se instaleaza pe calorifere de aluminu, otel sau fonta, cu rolul sa regleze fluxul de apa calda, in functie de temperatura ambientala dorita. Utilizand acesti robineti veti putea reduce considerabil consumul de energie termica din locuinta, si astfel veti face economie de combustibil (lemne, bricheti, peleti, carbine, gaz, gpl, etc.) Sunt un fel de manete rotative ce permit setarea temperaturii in fiecare camera si mentinerea acesteia constant, temperatura in cadrul locuintelor poate fi foarte bine controlata cu ajutorul robinetilor cu cap termostatic.

 imagine

 

Principalul beneficiu al acestor robineti cu cap termostatic este faptul ca dupa montarea pe radioatoarele din locuinta se poate regla temperatura individual in fiecare incapere. Capul termostat este confectionat dintr-un plastic rezistent si are filet pentru cuplarea pe robinetul de pe calorifere. Robintii sunt confectionati din alama, fie din bronz, cu suprafete finisate, satinate sau nichelate, rezistente la coroziune.

Avantajele folosirii acestor robineti se observa inca de la montare prin faptul ca ajuta la contabilizarea si controlul caldurii in fiecare locuinta si incapere. Prin montarea acestor robineti termostatici pe fiecare calorifer evitam pierderea de energie si diminuarea cheltuielilor cu incalzirea. Pe de alta parte, au capacitatea de stabilizare a temperaturii, independent si in mod autonom in fiecare incapere in functie de necesitati.  Un alt avantaj al capului termostat este acela ca in situatia in care locuinta nu va fi locuita pentur mai multe zile vom avea posibilitatea sa pozitionam capul termostat al caloriferului pe pozitia de anti-inghet, fara a risca inghetul apei in conducte. Reglajul acestora este foarte fin si nu va produce zgomote deranjante atunci cand va fi actionat, fiind o reglare precisa si comoda. Mai sunt si unele capuri termostatice ce functioneaza in loc de lichid, cu gaz si mai sunt si situatii in care senzorul de temperatura poate fi conectat si extern si montat pe peretele interior al camerei.
            In concluzie, termonstatul de calorifer permite reglarea si buna gestionare a consumului termic. Investitia intr-un astfel de robinet cu cap termostatic poate fi amortizata intr-un timp scurt pentru ca statisticile arata ca dupa montarea robinetilor cu cap termostat pe calorifere, facturile de incalzire au inregistrat scaderi de pana la 25%.

imagine

 


« inapoi la articole

Despre noi

Reprezentant exclusiv pentru Liepsnele in ROMANIA

Centralele termice pe lemne si carbuni Liepsnele sunt concepute pentru diverse cladiri / camere unde este instalat un sistem de incalzire cu calorifere, boilere de incalzire apa in scopuri casnice sau incalzire prin pardoseala, sau toate acestea impreuna. Cazanul poate funcționa in sistem închis sau deschis.


Contacteaza-ne


Oras Titu, Jud. Dambovita
Telefon: 0769 076 287
Telefon: 0753 753 158
E-mail: contact@centrale-lemne-liepsnele.ro centrale.lemne@gmail.com

Urmareste-ne

Pagina de facebook

Facebook centrale Liepsnele