Functionarea optima a centralei termice Liepsnele depinde de intretinerea si exploatarea sa


Nicaieri nu e mai bine ca la tara. Aer curat, posibilitatea de a cultiva si niste legume, pamant pentru pomi fructiferi si loc cat vezi cu ochii pentru plimbat in voie. Totusi, aceasta imagine idilica se cam opreste aici daca nu exista si o sursa de incalzire rentabila si eficienta. Daca la bloc functioneaza deja de ani buni centralele pe gaz, la tara, unde e mai greu cu gazul si cu un consum mare de electricitate, merge de minune o centrala pe lemne si carbuni Liepsnele.

Cu un mecanism destul de simplu si cu un randament bun, cazanele Liepsnele ofera maximum de confort cu minimum de resurse cheltuite. Ganditi-va doar ca o singura incarcare cu lemne, turba sau brichete de rumegus poate asigura arderea timp de 30 de ore, pentru lemne si pana la 3 zile pentru carbune. Cum e posibil sa arda si lemnele si carbunele asa de mult timp? Un cazan pe lemne si carbuni Liepsnele are o distributie de aer in partea superioara speciala si o ardere solida fractionata, doua caracteristici care confera un randament peste medie acestui tip de centrala cu boiler. Asta s-ar traduce in practica in cantitati mai mici de lemne folosite la alimentare, carbune mai putin, fara a se face rabat de la eficienta energetica si de la confortul sporit in locuinta. Pentru a-l folosi pentru cat mai mult timp, chiar si 25 de ani, acest cazan pe lemne si carbuni trebuie intretinut si curatat.

Curatarea nu trebuie facuta zilnic sau saptamanal si asta pentru ca gudronul nu se depune pe pereti gratie constructiei sale cilindrice. Pe masura ce functioneaza, cazanul se autocurata, asa ca o curatare poate fi facuta la doua luni in loc de saptamanal sau zilnic si asta doar la racord dintre centrala si cosul de fum. Daca se foloseste lemn de calitate, o ardere nu foarte intensa si tirajul cosului de fum este potrivit curatarea se poate face chiar si mai mult de doua luni. Cenusa trebuie curatata insa de doua ori pe luna, cosul de fum trebuie curatat si verificat si ele de cel putin doua ori pe an, iar termosul centralei trebuie sa fie setat mereu la temperatura potrivita pentru a rezista cat mai mult timp la o functionare intensa.

Cu centrala Liepsnele economisiti combustibil, nu este in condensare, deci nu platiti facturi uriase, nu colecteaza rasina, combustibilul folosit e simplu de gasit si ieftin, garantia oferita fiind de 5 ani.


« inapoi la articole

Despre noi

Reprezentant exclusiv pentru Liepsnele in ROMANIA

Centralele termice pe lemne si carbuni Liepsnele sunt concepute pentru diverse cladiri / camere unde este instalat un sistem de incalzire cu calorifere, boilere de incalzire apa in scopuri casnice sau incalzire prin pardoseala, sau toate acestea impreuna. Cazanul poate funcționa in sistem închis sau deschis.


Contacteaza-ne


Oras Titu, Jud. Dambovita
Telefon: 0769 076 287
Telefon: 0753 753 158
E-mail: contact@centrale-lemne-liepsnele.ro centrale.lemne@gmail.com

Urmareste-ne

Pagina de facebook

Facebook centrale Liepsnele