Echilibrarea hidraulica a caloriferelor


 

 

 

 

 

 

 

  Echilibrarea hidraulica sau echilibrarea termodinamica reprezinta reglarea debitului de apa prin calorifere, pentru a ne asigura ca este distribuita caldura uniform.

Aceasta echilibrare a caloriferelor este necesara pentru livrarea unui anumit debit de caldura. Echilibrarea hidraulica a instalatiei de incalzire este necesara atunci cand ati observat ca unele calorifere nu se incalzesc sau dureaza mai mult timp pana se incalzesc.

imagine

 In momentul in care pe calorifer este montat un termostat propietarul poate inchide si deschide caloriferul de aceea vor exista dezechilibrari, daca echilibrarea hidraulica este facuta aceste dezechilibrari nu o sa apara.

O instalatie facuta pentru incalizrea cu centrala pe lemne sau cu o alta variata are ca scop final oferirea unui climat interior care sa multumeasca propietarul, iar costurile sa fie cat mai accesibile, acest lucru  pare posibil insa nici macar cele mai sofisticate tehnologii de control nu pot realiza acest lucru. Numai prin echilibrare hidraulica se pot identifica si rezolva aceste probleme. Prin echilibrare hidraulica se asigura faptul ca instalatiile de incalzire garanteaza un climat interior placut cu un consum minim de energie.

In momentul in care este facuta echilibrarea hidraulica o sa apara si primele schimbari, consumul de energie mai mic pentru ca perioadele de pornire o sa fie mai scurte, iar  modul de folosire al instalatiei o sa fie mai facil pentru ca eventualele erori se pot identifica mai rapid.


 


« inapoi la articole

Despre noi

Reprezentant exclusiv pentru Liepsnele in ROMANIA

Centralele termice pe lemne si carbuni Liepsnele sunt concepute pentru diverse cladiri / camere unde este instalat un sistem de incalzire cu calorifere, boilere de incalzire apa in scopuri casnice sau incalzire prin pardoseala, sau toate acestea impreuna. Cazanul poate funcționa in sistem închis sau deschis.


Contacteaza-ne


Oras Titu, Jud. Dambovita
Telefon: 0769 076 287
Telefon: 0753 753 158
E-mail: contact@centrale-lemne-liepsnele.ro centrale.lemne@gmail.com

Urmareste-ne

Pagina de facebook

Facebook centrale Liepsnele