Cum sa alegem si sa montam o centrala pe lemne si cărbuni Liepsnele?


O centrala pe lemne si cărbuni este necesara si daca locuiti intr-o casuta mica, si daca aveti o casa de pana la 400 mp. Indiferent de spatiu, centrala poate incalzi toate camerele, puteti avea apa fierbinte la robinet non-stop. Cand vrem sa alegem o astfel de centrala, trebuie sa ne gandim intai ce putere sa aiba si capacitatea ei in KW. Urmeaza o decizie destul de grea care tine de tipul de cazan instalat, de care depinde si volumul termic. Dupa ce ati trecut de acesti pasi cu bine, in functie de modelul de centrala pe lemne si cărbuni vizat, veti alege radiatoarele si tevile, de preferat din cupru, pentru ca alte materiale nu vor suporta caldura degajata in urma arderii si incalzirii apei cu ajutorul lemnelor. Si tirajul e foarte important.

Trebuie sa fim atenti din ce materiale este facut cosul de fum, pentru ca el va fi cel care va prelua gazele emanate, arderea trebuind sa fie perfecta pentru ca apa sa fie incalzita bine si sa aiba mereu jar in vederea pastrarii temperaturii sale constante. Proiectarea este urmatoarul pas in instalare, o centrala pe lemne si cărbuni avand nevoie de unul facut de o firma serioasa pentru a ne asigura de corectitudinea lui si de siguranta noastra permanenta. La montaj, se fixeaza centrala, se pun tevile pe locul lor, se cupleaza cu decapant, apoi se trece la montarea caloriferelor, exact pe zidul de sub geamurile de la fiecare camera. Ultimul pas consta in legarea centralei de instalatie cu ajutorul supapelor si a unui aerisitor. Se umple centrala cu presiune 1 bari, se scoate aerul din instalatii si centrala e buna de folosit. Daca nu stiti inca ce model sa alegeti, puteti opta pentru centralele Liepsnele, cu un cazan care functioneaza pe sistem inchis sau deschis, distributia de aer din partea superioara si arderea solida fractionata prelungind timpul de ardere al boilerului.

In plus, pe lemne, arderea dureaza pana la 30 de ore, iar pe carbune pana la cinci zile, fara intreruperi, centrala este rezistenta la socuri electrice si nu consuma foarte mult combustibil solid-lemnele sunt ieftine, carbunele nu costa nici el o avere.


« inapoi la articole

Despre noi

Reprezentant exclusiv pentru Liepsnele in ROMANIA

Centralele termice pe lemne si carbuni Liepsnele sunt concepute pentru diverse cladiri / camere unde este instalat un sistem de incalzire cu calorifere, boilere de incalzire apa in scopuri casnice sau incalzire prin pardoseala, sau toate acestea impreuna. Cazanul poate funcționa in sistem închis sau deschis.


Contacteaza-ne


Oras Titu, Jud. Dambovita
Telefon: 0769 076 287
Telefon: 0753 753 158
E-mail: contact@centrale-lemne-liepsnele.ro centrale.lemne@gmail.com

Urmareste-ne

Pagina de facebook

Facebook centrale Liepsnele