Cum avem grija de cosul de fum asa va functiona si un cazan pe combustibil solid Liepsnele


La o centrala termica sau la un cazan pe combustibil solid Liepsnele poate cel mai important element al intregii sale structuri este cosul de fum. De el depinde evacuarea corecta a gazelor de ardere si siguranta familiei, asa ca, atunci cand prezinta probleme, trebuie inlocuit imediat. In primul rand, cand cumparam cosul de fum trebuie sa fim atenti la diametru. Interiorul cosului va fi intotdeaunacel putin egal cu diametrul racordului de gaze al unui cazan pe combustibil solid Liepsnele, racordul trebuie sa fie izolat si sa fie din material izolant ca sa nu apara condensul si pentru evitarea intoarcerii sale in corpul cazanului. In privinta inaltimii cosului de fum, el trebuie sa depaseasca cu 0.5 m inaltimea coamei casei, racordul dintre centrala si cos sa fie la orizontala.

De ce aceste reguli stricte? Pentru ca pot aparea curenti turbionari in cazul prezentei unor acoperisuri mai inalte decat cosul. Foarte important e si tirajul cosului de fum al unui cazan pe combustibil solid Liepnele, de el depinzand randamentul arderii lemnelor. Cosul de fum trebuie sa fie doar din materiale rezistente la caldura, pozitionarea sa sa fie verticala, fumul trebuind sa fie eliminat rapid si eficient pe cos pentru a se asigura functionarea optima a cazanului Liepnele. Mai toate cosurile de fum moderne au camere de strangere a materialelor solide si pentru condens, asa ca nu exista probleme in momentul curatarii. In momentul in care cosul de fum este instalat corect si tirajul va fi in limite normale. Hornurile trebuie izolate termic pentru ca tirajul sa fie cat mai mare, gazele sa se elimine rapid, aerul trebuie sa treaca din interior in interiorul focarului ca sa aiba loc combustia.

De regula, cosurile de fum au peste patru metri inaltime, depasesc acoperisul cu peste 1 m. Recomandate sunt cosurile de fum cu sectiune circulara, unde fumul se va distribui uniform. Tirajul perfect este conditionat de raportul dintre inaltime si diametrul tuburilor cosului. Daca se vor respecta aceste reguli, cazanul Liepsnele va functiona si 25 de ani fara probleme, va avea un randament constant si va trebui alimentat cu foarte putin combustibil solid-la o singura incarcare cu lemne, arderea are loc mai bine de 30 de ore, iar in cazul carbunelui se ajunge si la patru zile de ardere fara intrerupere.

Curatarea si intretinerea e simpla, nu trebuie sa i se acorde atentie speciala, componentele sale functionand in parametri optimi si fara interventia umana.


« inapoi la articole

Despre noi

Reprezentant exclusiv pentru Liepsnele in ROMANIA

Centralele termice pe lemne si carbuni Liepsnele sunt concepute pentru diverse cladiri / camere unde este instalat un sistem de incalzire cu calorifere, boilere de incalzire apa in scopuri casnice sau incalzire prin pardoseala, sau toate acestea impreuna. Cazanul poate funcționa in sistem închis sau deschis.


Contacteaza-ne


Oras Titu, Jud. Dambovita
Telefon: 0769 076 287
Telefon: 0753 753 158
E-mail: contact@centrale-lemne-liepsnele.ro centrale.lemne@gmail.com

Urmareste-ne

Pagina de facebook

Facebook centrale Liepsnele