5 sfaturi importante despre alegerea lemnului de foc pentru centrală

Sezonul de încălzire a locuințelor se apropie de sfârșit, însă proprietarii centralelor pe lemne nu intră în vacanță. Aceștia nu numai că trebuie să se asigure că au pus centrala la punct pentru a fi pregătită pentru o lungă perioadă de odihnă (curățarea centralei ar putea fi un exemplu sugestiv) dar totodată acum este cel mai bun moment pentru a începe căutarea lemnelor de foc.

Noi recomandăm ca achiziționarea lemnului de foc să fie făcută primăvara. De ce recomandăm astfel? Este simplu! Pentru că în acest fel există suficient timp pentru pregătirea și uscarea lemnului.

În acest articol ne propunem să vă oferim 5 sfaturi importante despre alegerea lemnului de foc pentru centrală. Ține și tu cont de recomandările noastre, iar astfel vei reuși să faci o alegere inspirată. Iată care sunt sfaturile noastre:

Alege lemn uscat

Cel mai bun sfat pe care ți-l putem oferi pe tema alegerii lemnului de foc este să cumperi lemn uscat. Lemnul verde, sau proaspăt tăiat, conține o cantitate mare de apă. Prin urmare, va trebui depozitat o lungă perioadă de timp, pentru a putea fi folosit mai apoi pentru alimentarea unei centrale termice pe lemne.

În general, lemnul trebuie să fie uscat, iar nivelul de umiditate ar trebui să fie mai mic de 20%.

Poți verifica umiditatea lemnului folosind un tester de umiditate. De asemenea, atunci când spargi lemnul, vei ști dacă este uscat sau umed în funcție de sunetul scos la crăpare. Un sunet clar denotă un grad de umiditate redus.

Alege lemnul potrivit

Nu orice lemn este potrivit pentru arderea într-o centrală termică. Cele mai bune opțiuni sunt lemnul de esență tare, precum fagul, stejarul, arinul sau frasinul.

Acestea au o densitate mare și ard cu intensitate ridicată.

Pregătește lemnul corect

Înainte de a arde lemnul, acesta va trebui mai întâi pregătit. Mai precis, asigură-te că obții bucăți de lemn de dimensiuni corespunzătoare pentru centrala ta termică. De obicei, bucățile de lemn ar trebui să aibă o lungime cuprinsă între 30 și 50 de centimetri.

De asemenea, este important să tai lemnul în bucăți cu diametru similar, astfel încât să ardă uniform. În cazul în care bucățile de lemn sunt prea mari sau prea mici, procesul de ardere va fi nesigur și totodată mai puțin eficient.

Stivuiește lemnul corespunzător

Odată pregătit lemnul, trebuie să îl depozitezi corect până în momentul în care va fi ars. Obiectivul tău este acela ca lemnul să rămână uscat. Prin urmare, trebuie să îl depozitezi într-un loc ferit de ploaie și totodată bine ventilat, departe de zidurile sau podeaua din beton.

Protejează lemnul de ploaie și zăpadă

În cazul în care lemnul este depozitat în aer liber, va trebui să îl protejezi de ploaie și zăpadă. În acest sens ai putea folosi o folie impermeabilă sau pur și simplu să construiești un acoperiș simplu pentru a proteja lemnul.

Acestea au fost recomandările noastre despre alegerea și pregătirea lemnului de foc pentru centrală. Ține cont de fiecare sfat în parte și suntem siguri că nu vei regreta.

Nu uita că ai nevoie de o centrală pe lemne performantă, iar centralele Liepsnele reprezintă o alegere grozavă din acest punct de vedere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin
      Calculate Shipping
      Apply Coupon