Care este diferența între un metru ster și un metru cub?

metru ster si metru cub de lemne

Foarte multe persoane se lasă păcălite anual de către comercianții ambulanți de lemn de foc. Aceștia se folosesc de o confuzie și de lipsa de cunoștințe a oamenilor obișnuiți despre modul în care se măsoară cantitățile de lemn, așa că vând lemn la metru ster, spunând că este vorba despre un metru cub de lemne. Doar că între aceste două metode de măsură există o mare diferență pe care trebuie să o cunoști neapărat pentru a nu te lăsa și tu păcălit.

Am stabilit deja într-un articol publicat demult pe blogul nostru cum se calculează un metru ster de lemne. Drept urmare, îți recomandăm să citești numaidecât și acest articol deoarece îți poate fi de mare ajutor.

Amintim că un metru ster de lemne înseamnă 0.68 de metri cubi. Gândește-te pur și simplu la o grămadă de lemne așezată în așa fel încât să formeze un cub a cărui latură are un metru. Lemnele trebuie așezate cât mai bine, astfel încât între ele să existe cât mai puțin aer.

Dacă lemnele sunt așezate în mod neorganizat, atunci vor exista goluri de aer mari, ceea ce înseamnă că un metru ster va avea chiar mai puțin de 0.68 metri cubi.

Adesea, comercianții vorbesc despre metri ster ca și cum un metru ster ar fi egal cu un metru cub, ceea ce bineînțeles că nu e deloc așa. Nu îți dorești să plătești pentru un metru ster de lemne la fel de mult ca pentru un metru cub, nu-i așa?

Este imposibil să așezi lemnele de foc într-un mod atât de perfect încât să obții un metru cub de lemne cu laturi perfect egale. În plus, date fiind golurile de aer precum și faptul că grosimea lemnului este diferită la bază, față de vârf, înțelegem motivele pentru care lemnul de foc se măsoară în metri cubi.

Folosește-te și tu de aceste informații și cu siguranță nu vei fi mai fi înșelat atunci când cumperi lemn de foc.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Call Now Button0769 076 287